San Sebastian och Rioja, en mat- och vinupplevelse 1/6 - 6/6 2012
 • Flyg tur och retur med Vueling (spanskt flygbolag) Köpenhamn - Bilbao (med mellanlandning i Barcelona)
 • Turistbuss
 • 5 övernattningar på 3* och 4* hotell
 • 5 frukostar
 • Utflykter i Rioja-området
 • Stadsrundtur i San Sebastian
 • Reseledare Eva och Erling Alvesson
 • Enkelrumstillägg 1900kr
  Lustkortsrabatt avdrages på ordinarie pris 500kr

  Pris: 7995kr
  Ordinarie Pris: 8495kr

  Fullbokat

  Baskien - en kulinarisk stjärnupplevelse
  Vi åker till den fantastiska matregionen Baskien i norra delen av Spanien och Europas kulinariska huvudstad San Sebastian. Här finns de välsmakande pintxosen (tapas) och de flesta Michelinstjärnorna. Vi besöker några trevliga vinproducenter i Rioja. Detta är resan för dig som älskar god mat och gott vin (och vem gör inte det). På denna resa har vi plats för 22 resenärer.

  På vår tur till Baskien bor vi på följande hotell:

  Bilbao; Hotel Miro 4* www.mirohotelbilbao.com

  Logrono; Hotel Marques de Vallejo 3* www.hotelmarquesdevallejo.com

  San Sebastian; Hotel Arrizul Gros 3* http://www.hotelarrizulgros.com/en/index.html

  Vi erbjuder en transfer från Kristianstadtrakten till/från Kastrup. Fredag eftermiddag kl. 15:00 åker vi från Kastrup till Bilbao med mellanlandning i Barcelona. Vi får ett uppehåll på ca 2 timmar. Kl. 21:05 är vi framme i Bilbao. Då står vår transferbuss och väntar, för att köra oss till vårt hotell, Hotel Miro. Efter incheckningen äter vi en god middag på hotellet. Efter middagen kan de som önskar gå ut och upptäcka Bilbao´s nattliv (som knappt har börjat vid denna tidpunkt)

  Efter frukost följer de som vill med oss, rakt över gatan och besöker Guggenheim muséet http://www.guggenheim-bilbao.es/ Vi tittar på utställningarna och tittar även på byggnaden som är ett konstverk i sig. Vi avslutar besöket med en gourmetlunch på muséets bistro. Efter lunch kommer bussen för att köra oss söderut. På vägen mot Logrono stannar vi till för en vinprovning i Haro, på Bodega R. Lopes de Heredia Vina Tondonia www.lopezdeheredia.com Väl framme i Logrono checkar vi in på Hotel Marques de Vallejo. Här ska vi bo i två nätter. På kvällen går vi ut på Calle Laurel, en riktig Pintxosgata med alla tänkbara varianter av pintxos.

  Nu är det dags för vår vinprovardag av Riojaviner. Vi börjar med att besöka Bodega Darien www.darien.es Här möts den senaste tekniken inom vinproduktion med Riojas långa tradition. Vi äter en god lunch på någon trevlig restaurang. På eftermiddagen besöker vi Bodega Ysios www.ysios.com Anläggningen ägs av Pernod Ricard och är ritad av Santiago Calatrava som även gjort Turning Torso i Malmö. På kvällen bokar vi på en trevlig restaurang om man har lust att följa med.

  Nu lämnar vi Rioja-området och beger oss norröver ut mot kusten. På vägen dit stannar vi till för en sista provning i Elcegio hos Bodega Marques de Riscal www.marquesderiscal.com Detta är den mest kända vinbyggnaden i området och som symboliserar det nya moderna Rioja. Framme i San Sebastian checkar vi in på Hotel Arrizul Gros. Därefter går vi och äter en god lunch på La Perla www.la-perla.net/ingles/restaurante.htm Här njuter vi av mat och havsutsikt. Efter lunchen går vi på en stadsrundtur med en svensktalande guide och upptäcker San Sebastian. På kvällen får de som vill, gärna följa med på en Pintxosrunda.

  Denna dag är till eget förfogande. Passa på att bada, shoppa, gå på muséer, gallerier, upptäcka mer av staden.....
  På kvällen kan de som vill följa med på den 3* Michelinkrogen Arzak www.arzak.info  En helt fantastisk upplevelse. För de som inte har lust att följa med, kan vi föreslå ett antal restauranger.

  Så var det dags att lämna Spanien. Fullproppade av upplevelser, god mat och god dryck flyger vi från Bilbao kl 08:50 med mellanlandning i Barcelona. Flyger vidare mot Kastrup kl. 11:20 och landar i Köpenhamn kl. 14:20. Vår transferbuss väntar på oss för att köra oss hem till våra hemorter.
  Ev. kan det bli någon ändring av vingårdar.